Lars Boom voert zaterdag het achttal van LottoNL-Jumbo aan in de 72ste editie van Omloop Het Nieuwsblad. De klassiekerspecialist kwam deze winter over van Astana. Hij hoopt snel te kunnen scoren voor zijn nieuwe werkgever.

Na een tweejarig uitstapje naar Astana is Boom weer terug op het oude nest bij LottoNL-Jumbo. De Nederlander mikt komend seizoen op de voorjaarskoersen. ,,Dat worden de belangrijkste doelen van dit jaar’’, zei Boom tijdens de perspresentatie van zijn ploeg in de aanloop naar het seizoen 2017.

Naast Boom gaat ook Dylan Groenewegen van start. De sprinter won in 2014 de Ronde van Vlaanderen bij de beloften. Hij heeft dus laten zien dat hij het Vlaamse werk aankan. Mocht een groep met Groenewegen naar de finish rijden zaterdag, is hij de man die het moet afmaken voor de geel-zwarte brigade.

De overige namen in de ploeg zijn Jos van Emden, Gijs Van Hoecke, Tom Leezer, Timo Roosen, Bram Tankink en Maarten Wynants.

World Tour

Omloop Het Nieuwsblad is sinds dit seizoen een World Tour-wedstrijd. De koers ging voorheen door het leven als Omloop Het Volk. Vorig jaar was de Belg Greg van Avermaet er de beste.