Wildcard voor Team Roompot in Parijs-Roubaix

Wielernieuws Laatst bijgewerkt 21 februari 2017 14:38 Redactie

Roompot Nederlandse Loterij krijgt een wildcard voor de 115de editie van Parijs-Roubaix op 9 april. Dat maakte de organisatie van de kasseiklassieker vandaag bekend. Team Roompot is de tweede Nederlandse ploeg op de startlijst naast LottoNL-Jumbo. Die ploeg was als World Tour-formatie al verzekerd van een ticket.

,,Op 9 april maken wij ons debuut in Parijs-Roubaix’’, meldt de ploeg op Twitter. ,,Wij kijken erg uit naar ons eerste optreden in l’Enfer du Nord!’’ Ook renner Berden de Vries toonde zich verheugd. ,,Hoe vet is het dat Team Roompot de mooiste klassieker van het jaar rijdt.’’ Het is niet bekend welke renners de ploeg gaat opstellen in de Franse koers.

Alle achttien World Tour-ploegen staan aan het vertrek. Behalve Roompot kregen ook de Franse ploegen Cofidis, Direct Energie, Fortuneo-Vital Concept en Delko Marseille Provence KTM en de Belgische teams Wanty-Groupe Gobert en Sport Vlaanderen-Baloise een startbewijs voor de Hel van het Noorden.

Route

De samenstellers van de route hebben 2,2 kilometer kasseien toegevoegd ten opzichte van vorig jaar. Het peloton wordt onder meer over de sectoren Briastre en Solosmes gestuurd, die voor het eerst in 30 jaar terugkeren in de koers. ,,De eerste is drie kilometer lang. Ondanks een opknapbeurt, is het één van de zware sectoren’’, zei parcoursbouwer Thierry Gouvenou.

,,De tweede is een stuk korter, maar de weg gaat omhoog! Het is niet onze bedoeling om de wedstrijd zwaarder te maken, maar we willen meer diversiteit tussen de kasseistroken en willen er zeker van zijn dat deze gedeelten bijdragen aan de legende die deze wedstrijd is’’, aldus Gouvenou. De finish is opnieuw op de beroemde wielerbaan van Roubaix.

Mathew Hayman was vorig jaar de beste in Parijs-Roubaix na een lange ontsnapping.