Daan Olivier (Rabobank CT) tekent bij Argos-Shimano Daan Olivier (Rabobank CT) tekent bij Argos-Shimano

De 20-jarige Daan Olivier heeft een contract getekend bij Argos-Shimano. De Nederlander, die nu nog rijdt in de kleuren van het Rabobank Development Team, mag komend seizoen zijn kunsten vertonen in het witte shirtje van Argos. “Het is een droom die uitkomt”, zei Olivier.

“Ik tekende bij Argos-Shimano omdat dit het beste team is voor een jonge renner die zichzelf wil ontwikkelen, dus ik heb veel zin om me aan te sluiten bij dit project”, aldus de youngster. Olivier was in 2012 8e in Luik-Bastenaken-Luik, 3e in de Ronde van Bretagne, 2e in de Ronde van de Gironde, 5e in de Internationale Thüringen-Rundfahrt voor beloften, 4e in de Ronde van de Elzas, 4e in de Tour de l’Ain en 8e in de Ronde van de Toekomst.

“Ik bewonder de schone manier waarop de ploeg wielrennen benadert en hoe ze werken met hun renners, met intensieve coaching en een heel team met experts. Ik wil me ontwikkelen als een ronderenner. Ik zie mezelf als een typische klimmer, maar ik ga met de ploeg werken aan het tijdrijden om meer een complete renner te worden.”