Team Sunweb, opvolger van Giant-Alpecin, heeft vandaag op het vliegveld Münster/Osnabrück in Duitsland zijn renners gepresenteerd. Op de nieuwe wit-zwarte shirts prijkt de naam van de touroperator, die zich als titelsponsor heeft verbonden aan de ploeg.

De ploeg zag John Degenkolb vertrekken naar Trek-Segafredo, maar stelde daar de komst van Michael Matthews en Wilco Kelderman tegenover. Degenkolb schonk de ploeg de afgelopen vijf jaar onder meer tien etappezeges in de Vuelta a España en overwinningen in Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix. Behalve de Duitser vertrokken ook Koen de Kort, Tobias Ludvigsson, Fredrik Ludvigsson en veldrijder Lars van der Haar. Tom Veelers, Ji Cheng, Caleb Fairly en Carter Jones hingen hun fiets aan de wilgen.

Met Matthews (26) en Kelderman (25) haalde Team Sunweb twee kopmannen binnenboord. ,,Beide zijn nog steeds erg jong. Van hen wordt verwacht dat ze de komende jaren nog meer vooruitgang boeken”, aldus de ploeg. Met Barguil, Tom Dumoulin en Kelderman wil de ploeg zich laten gelden in het rondewerk. Met Matthews wordt gemikt op de grote klassiekers en de sprints.

Ook tekenden de jonge talenten Lennard Kämna (20) en Chris Hamilton (21) een contract bij Team Sunweb. Kämna werd tijdens de WK van 2014 wereldkampioen bij de junioren op de tijdrit. De één jaar oudere Hamilton eindigde vorig jaar 14de in de Tour Down Under. De andere nieuwe namen in de ploeg zijn Phil Bauhaus, Lennard Hofstede en Mike Teunissen.

Duits wielrennen

,,Onze nieuwe renners helpen ons team naar een ander niveau”, zegt manager Iwan Spekenbrink. ,,Daarnaast richten we ons op de groei van het wielrennen in Duitsland. Enerzijds door het Duitse World Tour-programma van de ploeg. Anderzijds door het nieuwe ontwikkelingsprogramma. Dat richt zich op het leveren van de beste wetenschap, techniek en coaching aan de volgende generatie Duitse en internationale sterren, die streven naar een succesvolle loopbaan in de World Tour.”