LottoNL-Jumbo presenteerde vandaag in Rijswijk de ploeg voor het seizoen 2017. Het Nederlandse team wil in de komende Tour de France etappes winnen met Robert Gesink en Dylan Groenewegen. Daarmee gaat de ploeg voor het eerst zonder klassementsambities naar de Ronde van Frankrijk.

,,De Tour de France is de belangrijkste wedstrijd van het jaar”, stipte Nico Verhoeven aan. ,,Veel Nederlanders hebben vakantie en volgen de Tour van start tot finish. We willen met LottoNL-Jumbo attractief koersen en gaan voor ritzeges.” Gesink gaf tijdens de presentatie aan heel graag een Tour-etappe te willen winnen. ,,En daar gaan we met de hele ploeg alles aan doen.”

Zijn ritzege in de Vuelta gaf Robert Gesink een enorme boost. ,,De laatste jaren waren voor mij echt een eyeopener. De Tour van 2015 en de Vuelta van 2016 gaven mij het gevoel dat er nog heel veel in zit. Ik vind het schitterend om in de komende Tour voor ritzeges te gaan. Terug naar mijn roots van aanvallend koersen en erin vliegen.”

Groenewegen

Daarnaast mikt de ploeg in de Tour met sprinter Dylan Groenewegen op dagsucces. ,,Ik zou dolgraag mijn rood-wit-blauwe trui met een jaar verlengen en die in de Tour laten zien om daar het gevecht aan te gaan met de beste sprinters ter wereld”, zei de huidige Nederlands kampioen. ,,In de Eneco Tour heb ik getoond dat ik de sprinttop aankan.”