André Greipel heeft voor het tweede jaar op rij getriomfeerd op de befaamde Champs-Élysées. De Duitse krachtpatser van Lotto Soudal gaat zo op het allerlaatste moment toch nog met een overwinning naar huis. Greipel hield in de koninklijke sprint Peter Sagan (Tinkoff) en Alexander Kristoff (Katusha) achter zich. Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) kwam in Parijs door een klapband helaas niet aan spurten toe.

De 103e Tour de France is daarmee tot een einde gekomen. Chris Froome (Team Sky) kwam in het gezelschap van zijn acht ploegmaats over de streep en de Brit gaat zo voor de derde keer de geschiedenisboeken in als winnaar van de Ronde van Frankrijk. Hij komt hiermee op gelijke hoogte met Philippe Thys, Louison Bobet en Greg LeMond en is nog twee Tourzeges verwijderd van de records van de vijfvoudige winnaars Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain.

In Chantilly gingen zondag 175 renners van start voor de slotetappe van de Tour de France 2016. Op de Champs-Elysées was het traditiegetrouw een spervuur van aanvallen. Onder anderen de Franse kampioen Arthur Vichot (FDJ), ex-wereldkampioen Rui Costa (Lampre-Merida), Wout Poels (Sky) en Greg van Avermaet (BMC) kozen op de laatste dag van de Tour het hazenpad. Pech was er voor de sprinters Bryan Coquard (Direct Energie) en Marcel Kittel (Etixx-Quick Step), die bovendien zijn ploeggenoot Tony Martin door knieproblemen nog zag afstappen.

Vaarwel Rodriguez
De Tour de France nam in Parijs afscheid van Joaquim Rodriguez (37). ‘Purito’, zevende in het algemeen klassement, had eerder deze maand te kennen gegeven aan het eind van het seizoen te stoppen met profwielrennen. Om de Spanjaard te eren, mocht hij als eerste van het peloton de Champs-Elysées oprijden. Rodriguez won tijdens zijn loopbaan drie maal een etappe in de Tour de France, maar slaagde er nooit in het eindklassement op zijn naam te schrijven.

Tour de France 2016 – Uitslag etappe 21: