Het was een succesvolle dag voor het Britse wielrennen. Terwijl Geraint Thomas in Parijs-Nice op weg was naar leiderstrui, reed landgenoot Stephen Cummmings (Team Dimension Data) naar de overwinning in de vierde etappe van de Tirreno-Adriatico. Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step) kwam niet in de problemen tijdens deze heuvelachtige rit en hield de blauwe leiderstrui om zijn schouders.

De vier hellingen in het parcours bleken te zwaar voor de sprinters, waardoor de aanvallers met prima klimmersbenen hun kans schoon zagen om te ontsnappen uit het ongecontroleerde alsmede flink uitgedunde peloton. Na een spervuur aan demarrages wist de Italiaan Salvatore Puccio (Team Sky) een gat te slaat en hij kreeg zijn landgenoot Matteo Montaguti (AG2R-La Mondiale) en Stephen Cummings met zich mee in de slotkilometers.

Cummings reed op drie kilometer van de finish weg bij zijn medevluchters en dat bleek de beslissende aanval te zijn, want vier achtervolgers haalden hem niet meer terug. Puccio won op 13 seconden achterstand de sprint om de tweede plaats voor de Eritreeër Natnael Berhane, een ploegmaat van de zegevierende Cummings.

Zdenek Stybar leidt nog altijd het algemeen klassement en de Tsjech mag dromen van een onverwachte eindzege, want de konininginnenrit van morgen is vanwege sneeuwval al geannuleerd door de koersdirectie. De 51e Tirreno-Adriatico gaat maandag verder met een relatief gemakkelijk etappe, waarna de rittenkoers dinsdag wordt afgesloten met een korte tijdrit over 10 kilometer. Stybar zou dus zomaar stand kunnen houden.

Uitslag etappe 4 – Tirreno-Adriatico 2016: