Wielerwereld twittert volop over aanslagen in Parijs Wielerwereld twittert volop over aanslagen in Parijs

Ook de wielerwereld leeft uiteraard mee met de Parijzenaren nadat hun stad afgelopen nacht geterroriseerd werd. Zowat het hele peloton betuigt op Twitter zijn medeleven. In de massale stroom van tweets over steun aan het Franse volk en afkeuring van de terroristische daden zaten ook enkele bijzondere berichten.

Marcel Sieberg was één van de allereerste renners die op Twitter van zich liet horen. Hij was de wedstrijd Frankrijk-Duitsland aan het volgen toen luide knallen te horen waren buiten het stadion. Ook David Boucher was er als de kippen bij. De genaturaliseerde Belg was naar een andere voetbaltopper aan het kijken: België-Italië. Net na de wedstrijd vernam hij welk drama er zich enkele honderden kilometers verderop afspeelde.

FDJ-renner Cedric Pineau was aanwezig in het Stade de France voor de wedstrijd tegen de wereldkampioen. Het was pas zijn eerste keer in het stadion, maar dat had hij zich even anders voorgesteld. ‘Getekend voor het leven door mijn eerste ervaring in het Stade de France’, meldt de 30-jarige Fransman op Twitter.

Ploegmaat van Pineau bij FDJ, Yoann Offredo, is boos op de extreemrechtse Franse partij Front National. Volgens Offredo gebruikt FN de dood van burgers om campagne te voeren. ‘Jullie doen me walgen’, foetert de Fransman die besliste om bij FDJ te blijven in plaats van naar MTN-Qhubeka te vertrekken.

Ook Marcel Kittel postte rond middernacht een opmerkelijk bericht. De spurtbom die in 2016 de rangen van Etixx-Quick Step versterkt, bekritiseert tegenstanders van de vluchtelingenstroom naar Europa. Hij drukt in zijn tweet de hoop uit dat mensen nu eindelijk begrijpen waarom vluchtelingen van het Midden-Oosten naar Europa trekken. ‘Niemand wil leven in een wereld van terreur!’