Bert-Jan Lindeman heeft zijn contract bij LottoNL-Jumbo met een jaar verlengd tot en met 2017. De oude verbintenis liep tot 2016. De Nederlander, die dit jaar de bergtrui droeg in de Giro d’Italia en een etappe in de Vuelta a España op zijn naam schreef, is blij met het vertrouwen van de ploeg.

,,Ik kijk ernaar uit om op het hoogste niveau actief te blijven en te laten zien wat ik kan, zoals ik dit jaar in Spanje en Italië heb gedaan.” Lindeman kwam afgelopen winter naar de ploeg en kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste jaar. Hij wil de komende seizoenen vooral zijn klimkwaliteiten verbeteren. ,,Ik heb nu weer twee jaar om systematisch beter te worden en mij als renner te perfectioneren.”

Ritzege Vuelta
Lindeman zorgde in de Vuelta a España voor een grandioze sensatie door de zevende etappe op zijn erelijst te zetten. De 26-jarige Drent zag zijn aanvalsdrang verrassend bekroond worden met een ritzege in de eerste serieuze bergrit.

Lindeman, van nature zeker geen pure klimmer, bleef op karakter in het wiel van zijn overgebleven medevluchters Ilia Koshevoy en Jérôme Cousin, om het duo vervolgens met veel overtuiging te verslaan in de laatste meters van de Alto de Capileira, een col van de eerste categorie.