WK wielrennen 2015 – Uitslag tijdrit elite vrouwen WK wielrennen 2015 – Uitslag tijdrit elite vrouwen foto: Tim van Hengel

De Nieuw-Zeelandse Linda Villumsen heeft haar gedroomde wereldtitel op het WK tijdrijden te pakken. De geboren Deense stond al liefst vijf keer eerder op het podium (2x zilver, 3x brons), maar krijgt nu eindelijk de regenboogtrui om haar schouders. Onze landgenote Anna van der Breggen kende een fantastisch debuut door het zilver te veroveren. De 25-jarige Van der Breggen eindigde na een ijzersterk eindschot zeer dicht in de buurt van de winnende tijd, want ze kwam slecht 2,54 seconden tekort voor het goud. De Duitse titelverdedigster Lisa Brennauer (+5,26”) maakte het ereschavot compleet.

Ellen van Dijk, de wereldkampioene van 2013, had geen superdag en moest haar meerdere erkennen in de stevige concurrentie. Van Dijk stond nog wel enige tijd tweede aan de finish, maar zakte tijdens het laatste blok terug naar plek zeven en behaalde zodoende hetzelfde eindresultaat als op het wereldkampioenschap tijdrijden van 2014.

WK wielrennen 2015 – Uitslag tijdrit elite vrouwen: