John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) heeft in extremis toch zijn langverwachte en verdiende ritzege in de Vuelta binnengehaald. De Duitser was op de slotdag na een avondlijk criterium door de straten van Madrid met ruime voorsprong sneller dan onze landgenoot Danny van Poppel (Trek Factory Racing) en de Luxemburger Jean-Pierre Drucker (BMC Racing Team). Fabio Aru (Astana) bleef op zijn fiets zetten en is dus de eindwinnaar van de 70e Ronde van Spanje, nadat hij gisteren Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin) uit de rode leiderstrui reed.

Dumoulin zakte tijdens de laatste bergrit door een slechte dag helaas van plaats 1 naar 6, maar hij mag terugkijken op een fantastische Vuelta. De Limburger won twee ritten, droeg zes dagen de leiderstrui en werd uitgeroepen tot meest strijdlustigste renner. De Nederlanders deden het sowieso uitstekend, want naast Dumoulin mochten Bert-Jan Lindeman en Danny van Poppel het zegegebaar maken. Het is voor ons land daarmee de meeste succesvolle Vuelta sinds 1992 geworden.

Fabio Aru zet op 25-jarige leeftijd zijn eerste grote ronde op zijn palmares en is daarmee uiteraard de grote winnaar van deze prachtige koers. De Italiaan werd op het eindpodium geflankeerd door de Spanjaard Joaquim Rodriguez (Katusha) en de Pool Rafal Majka (Team Tinkoff-Saxo). Omar Fraile (Caja Rural) werd in de Spaanse hoofdstad tot bergkoning gehuldigd, terwijl Alejandro Valverde (Team Movistar) voor de derde keer in vier jaar de meeste punten verzamelde. Valverde sprintte in Madrid naar een zeventiende plaats en stak eeuwige rivaal Joaquim Rodriguez zo op lepe wijze met twee punten voorbij in het puntenklassement.

Vuelta a España 2015 – Uitslag etappe 21: