Van Garderen wil revanche nemen in Vuelta Van Garderen wil revanche nemen in Vuelta

Na zijn opgave in de Tour de France heeft Tejay van Garderen (BMC) nu zijn pijlen gericht op de Vuelta a España, die op 22 augustus van start gaat. Terwijl hij op de derde plaats stond in het algemeen klassement, moest de Amerikaan door ziekte in de zeventiende etappe een einde maken aan zijn tot dan toe sterke optreden in Frankrijk. Samen met Samuel Sánchez deelt Van Garderen het kopmanschap in de Vuelta.

Het wordt voor Van Garderen zijn eerste optreden in de Vuelta sinds 2010. Aanvankelijk aarzelde hij over zijn deelname, omdat de wedstrijd samenvalt met de USA Pro Challenge – waarin hij de voorbije twee jaar de beste was. ,,Maar nadat ik de route bekeken had en met de gebeurtenissen in de Tour in het achterhoofd, wees alles erop dat de Vuelta voor mij het beste is”, zegt Van Garderen. ,,Hoe meer ik erover nadacht, des te meer zin ik erin kreeg. Het is een mooie nieuwe uitdaging.”

Samen met Samuel Sánchez moet hij bij het BMC Racing Team voor het mooie weer zorgen. ,,Ik denk dat Samuel erg gemotiveerd is om voor het eindklassement te gaan”, blikt Van Garderen vooruit. ,,Ik heb niet de tijd om me op dezelfde manier voor te bereiden als op de Tour de France, maar ik wil absoluut laten zien dat ik gemotiveerd ben. Ik ga niks weggeven.” Behalve Sánchez en Van Garderen rijden ook Peter Velits, tweede in de Vuelta van 2010, Alessandro De Marchi, Darwin Atapuma, Marcus Burghardt, Jempy Drucker, Amaël Moinard en Joey Rosskopf namens BMC in de Vuelta.