Kopman Mollema zonder Fränk Schleck in Tour Kopman Mollema zonder Fränk Schleck in Tour

Geheel volgens de verwachting is Bauke Mollema tijdens de Tour de France de kopman van zijn ploeg Trek Factory Racing. De Nederlander (28), vorig jaar tiende in het eindklassement, krijgt de steun van onder anderen de Colombiaan Julian Arredondo, de Zwitserse tijdritspecialist Fabian Cancellara (foto) en de Spanjaard Haimar Zubeldia.

In de negen namen tellende selectie ontbreekt Fränk Schleck (35). De Luxemburger kampt met een knieblessure die hij opliep bij een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik. De tweevoudig etappewinnaar in de Tour de France liet onlangs de afsluitende tijdrit van de Ronde van Zwitserland lopen om verder te herstellen. Een MRI wees echter uit dat zijn knieblessure nog niet volledig genezen is en dus moest de nationaal kampioen van Luxemburg een kruis zetten door zijn Tourdeelname.

Behalve Mollema, Arredondo, Cancellara en Zubeldia zijn ook Stijn Devolder (Bel), Laurent Didier (Lux), Markel Irizar (Spa), Bob Jungels (Lux) en Gregory Rast (Zwi) verzekerd van een startbewijs.