Column: Mijn Ferrari 2 Column: Mijn Ferrari 2

Column: Mijn Ferrari 2

Wielercolumns Laatst bijgewerkt 26 juli 2018 22:17 Redactie

Daar staat ie dan in de keuken te pronken: mijn Ferrari. Minimaal zo blij als na de aanschaf anderhalf jaar geleden ben ik nu met mijn nieuwe fiets. Helemaal nieuw is ie niet. Alleen het frame, het balhoofd, de voorvork, de zadelpen, en – omdat het toch nodig was – de ketting en cassette, zijn vervangen. Het voelt een beetje als Sinterklaas; waarschijnlijk gaat ‘ie vanavond mee naar bed en morgen laat ik hem mijn vriendjes zien. Tot die tijd staat ie op een plek waar iedereen hem goed kan zien, in het bijzonder ikzelf.

Van alle 1000 Italiaanse racefietsmerken heb ik dus een Kuota, de Ferrari onder de racefietsen. De bij ontwikkeling toegepaste Formule 1-technologie kon helaas niet voorkomen dat er een minimale speling zat tussen de platte zadelpen en het frame, wat zorgde voor scheurtjes in het frame. Vrij snel werd er vanuit Kuota een nieuw frame geleverd en in slechts een uur was alles omgezet en had mijn fietsenmaker mijn nieuwe fiets opgebouwd.

Helaas was het model waar ik ooit voor viel niet meer leverbaar en ik ‘moet’ het doen met een nieuw type, de Kobalt. Hè wat vervelend … nee, deze is zeker zo mooi, zo niet mooier. Een nieuw probleem met de zadelpen en het frame lijkt uitgesloten, maar Kuota blijft Kuota en dus hoop ik stiekem op een nieuw mankement waarna ik in 2017 weer een nieuwe fiets presenteer.