In Sestrière heeft Fabio Aru (Astana Pro Team) de twintigste etappe van de Giro d’Italia gewonnen. Het is de tweede ritzege voor de Italiaan in even zoveel dagen. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) kende geen geweldige dag, verloor twee minuten op Aru, maar bleef kalm in de wetenschap dat de roze trui morgen op de slotdag niet meer in gevaar komt. Steven Kruijswijk (Team LottoNL-Jumbo) eindigde als vijfde in de zware bergetappe en steeg naar de zevende plaats in het algemeen klassement.

,,Er waren vandaag zo veel fans die me aanmoedigden, dat het leek alsof ik thuis was”, zei ritwinnaar Aru na afloop. ,,De ploeg heeft de hele dag hard gewerkt. Landa was erg sterk en hij heeft de afgelopen dagen buitengewoon werk verricht voor de ploeg. Dit is mijn tweede overwinning in twee dagen, maar ik besef het nog niet echt: helemaal niet na zo veel zware dagen. Ik kom wel eens naar Sestrière om te trainen en ik voel me nogal aangetrokken tot deze plaats, dus deze overwinning is wel extra speciaal.”

Bergtrui
Met de zevende plaats in het klassement haalt Steven Kruijswijk zijn doelstelling. ,,Het was mijn ambitie om in de top 10 van het eindklassement te eindigen”, zei de Nederlander na de etappe. ,,Dat is op een heel mooie manier gelukt. Ik heb dan wel geen rit gewonnen, maar wel veel ereplaatsen behaald. Helaas kwam ik vandaag tekort om ook het bergklassement nog te winnen. Het was zaak om Visconti en Intxausti eraf te rijden. Dat lukte, maar je weet dat het daarnaast gewoon koers is en dat de rest geen rekening houdt met jouw ambities om de bergtrui te winnen.”

Steven Kruijswijk. © Team LottoNL-Jumbo.

Steven Kruijswijk. © Team LottoNL-Jumbo.