Sacha Modolo (Lampre-Merida) heeft de zeventiende etappe van de Giro d’Italia gewonnen. De Italiaan hield Giacomo Nizzolo (Trek Factory Racing) en Luka Mezgec (Team Giant-Alpecin) achter zich in de sprint en boekte zijn tweede ritzege. Nick van der Lijke (Team LottoNL-Jumbo) was op de tiende plek de beste Nederlander in de uitslag. Alberto Contador (Tinkoff Saxo) blijft aan de leiding van het algemeen klassement.

Ook in de dertiende etappe was de 27-jarige Modolo al de sterkste en net als vandaag legde Nizzolo beslag op de tweede plek. Zijn ritzege betekent de vierde van Lampre-Merida in deze Giro en Modolo’s derde overwinning van dit seizoen, want eerder won hij ook al een etappe in de Ronde van Turkije. ,,Het leek op papier een makkelijke rit, maar in werkelijkheid was het zwaar, met een serieuze klim in de laatste vier kilometer”, kijkt de Italiaan terug. ,,Ik keek om me heen op die beklimming en zag veel sprinters in moeilijkheden. Waarschijnlijk waren ze vermoeider dan ik was.”

,,Gisteren was het erg moeilijk, maar ik had vandaag goede benen en het was mooi weer: daar hou ik van”, gaat Modolo verder. ,,We kunnen wellicht wat meer met een mannetje extra, maar ik heb, na maandenlang hard werken, met Max Richeze en Roberto Ferrari één van de beste treintjes in het peloton. Ik ben voor niemand bang.”

Nerveus
Ook klassementsleider Alberto Contador vond het zwaar, ondanks dat deze etappe aangestipt stond als overgangsrit. ,,De weg ging op en neer en we hadden bijna de hele dag tegenwind”, zei de Spanjaard na de finish. ,,Het peloton was erg nerveus en het ging snel, met drie man in de ontsnapping. Ik ben erg tevreden dat ik veilig door de etappe heen gekomen ben en dat we aankwamen in Lugano, waar ik woon.”