Op de fameuze racebaan Enzo en Dino Ferrari in Imola heeft Ilnur Zakarin (Team Katusha) bewezen dat zijn eindzege in de Ronde van Romandië geen toevalstreffer was. De Rus won namelijk de elfde etappe van de Giro d’Italia na een koers over 153 kilometer. Alberto Contador blijft in het bezit van de roze leiderstrui.

Samen met onder anderen Steven Kruijswijk (Team LottoNL-Jumbo) en ex-Girowinnaar Ryder Hesjedal (Team Cannondale-Garmin) maakte Zakarin deel uit van de vlucht van de dag. ,,Ik heb een lesje geleerd in de etappe die Beñat Intxausti won, want die dag demarreerde ik te vroeg”, kijkt de Russische ritwinnaar terug. ,,Deze keer wachtte ik tot het laatste moment. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik de Ronde van Romandië gewonnen heb en nu win ik ook nog eens een Giro-etappe. Ik ben erg emotioneel en natuurlijk erg blij.”

Alberto Contador sprak na afloop van een zware dag. ,,Veel zwaarder dan gisteren, hoewel we vijftig kilometer minder reden”, zei de Spanjaard. ,,Ik voel me elke dag beter en het gaat steeds beter met de blauwe plekken op mijn benen. Er zijn nog steeds duizend scenario’s mogelijk. Het ziet er misschien gunstig uit, maar er is nog steeds een lange weg te gaan.”