In het plaatsje Castiglione della Pescaia heeft Andre Greipel (Lotto Soudal) de zesde etappe van de Giro d’Italia gewonnen. De rit over 183 kilometer draaide uit op een massasprint. Achter Greipel sprintten Matteo Pelucchi (IAM Cycling) en Sacha Modolo (Lampre-Merida) naar de overige ereplaatsen. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) behoudt de roze leiderstrui.

De massasprint werd ontsierd door een valpartij, waarbij een groot deel van het peloton betrokken was. Ook klassementsleider Alberto Contador smakte tegen het asfalt. De Spanjaard is blijkbaar dusdanig gekwetst geraakt bij de val, dat hij niet in staat was de roze trui aan te trekken. Het is nog onduidelijk of hij morgen wel aan de start kan verschijnen van etappe 7. ,,We onderzoeken de aard van de blessures van Alberto met de ploegarts”, aldus manager Stefano Feltrin van Tinkoff-Saxo. ,,Ondertussen wordt hij preventief behandeld met ijs. We zullen hem morgenochtend opnieuw onderzoeken.”

Bochtige slotfase
,,Het was niet makkelijk voor me na de zware start van de Giro, maar dit is waarom we hier zijn: om een etappe te winnen”, zei ritwinnaar Greipel na de finish. ,,Ik moet mijn team bedanken. Sander Armée reed de hele dag vooraan. We zeiden voor de rit dat we voorin het peloton moesten rijden in de bochtige slotfase. Adam Hansen nam de kop op 1,1 kilometer voor de aankomst en ging er vol voor. Toen nam Greg Henderson op 600 meter over met een sterke lead-out. Dat is normaal gesproken te ver, maar hij hield vol en we zijn dan ook erg blij met deze overwinning.”

Bekijk hier de uitslag in het Koersspel: Resultaten na etappe 6