Hoewel Steven Kruijswijk (Team LottoNL-Jumbo) in de vierde etappe van de Giro d’Italia tijd moest prijsgeven op ritwinnaar Davide Formolo en het groepje klassementsmannen, willen de Nederlander en Team LottoNL-Jumbo blijven knokken voor het klassement. Voor de Giro noemde de ploeg een top 10-klassering ‘een mooie uitdaging’ voor de 27-jarige Kruijswijk.

Kruijswijk kwam op acht minuten en 27 seconden van winnaar Davide Formolo (Team Cannondale-Garmin) over de streep en staat nu 36e in het algemeen klassement, op 8’51” van de roze trui Simon Clarke. ,,Steven baalt als een stekker, maar we moeten verder”, aldus ploegleider Jan Boven. ,,We weten dat Steven tijdens de laatste week altijd tot de betere renners behoort. Het wordt een uitdaging om top tien te rijden.”

De ploegleider zag dat het op weg naar de bevoorrading mis ging. ,,Een aantal ploegen dat niet was vertegenwoordigd in de kopgroep trok op dat moment vol door. Een paar plaatsen voor Steven brak het in het peloton. Steven wist nog terug te komen, maar vervolgens zette Astana aan. Daarna was het 55 kilometer vechten tot de finish. Martijn (Keizer, red.) heeft in de finale gewacht op Steven en tot de laatste klim alles gegeven, maar het gat was toen al te groot.”