Tijdens de Giro d’Italia kan het weer zomaar omslaan, dus kunnen wielrenners onmogelijk drie weken teren op een shirtje met korte mouwtjes. Om een indruk te krijgen wat er zoal meegaat in de koffer naar Italië, zette IAM Cycling-renner Stef Clement zijn paklijst op Facebook.

,,Nieuwsgierig wat ik heb ingepakt voor de Giro d’Italia?” schreef Clement op Twitter aan zijn volgers. ,,Te veel om op te noemen in 140 tekens, dus bekijk de lijst op Facebook!”

In de koffer van Clement verdwijnen drie normale bibshorts, één thermo-bibshort, drie shirts met korte mouwtjes, één bodywarmer, één shirt met lange mouwen, één regenjas, één ‘Gabba’-regenjas, één snelpak, twee tijdritpakken, één paar been-, knie- en armstukken, acht paar koerssokken, vier paar koershandschoentjes, twee zonnebrillen, twee ondershirts met lange mouwen, vijf mouwloze ondershirts en één helm.

Daarnaast heeft hij twee regentassen, verdeeld over allebei de ploegwagens, met daarin onder meer een reservehelm, een reservebril en een koerspetje.

Bekijk hieronder de complete lijst:

https://www.facebook.com/stef.clement.14/posts/498256006995383