Kruijswijk wil verwachtingen inlossen in Giro Kruijswijk wil verwachtingen inlossen in Giro

Steven Kruijswijk begint zaterdag als kopman van Team LottoNL-Jumbo aan de Giro d’Italia. De ploeg noemt een top 10-klassering ‘een mooie uitdaging’ voor de 27-jarige Nederlander. Daarnaast hoopt het team op een etappezege van Moreno Hofland, die zaterdag in de Ronde van Yorkshire de eerste overwinning van het seizoen voor het team boekte.

,,Mijn ploeg geeft me het vertrouwen en de kans om als kopman voor een korte klassering te gaan, met renners om me heen die me bij gaan staan”, aldus Kruijswijk. ,,Ik wil graag de verwachtingen inlossen die ik in mijn eerste twee seizoenen heb gewekt met twee goede Giro’s.”

Moreno Hofland, die vandaag in de aanloop naar de Giro zijn laatste ritje op Nederlandse bodem reed, won zaterdag de massasprint van de tweede etappe van de Ronde van Yorkshire. ,,Ik heb in de Ronde van Yorkshire een goed gevoel opgedaan”, aldus Hofland. ,,Ik heb een lastig begin van het jaar gehad, het ging niet zoals gewild, maar hopelijk hebben we nu de opwaartse lijn te pakken. In de Giro moet ik mij als sprinter tijdens de té lastige ritten sparen. Op de dagen dag dat er een kans is, moet ik er vol voor gaan.”

De beide speerpunten van Team LottoNL-Jumbo worden in Italië bijgestaan door hun landgenoten Rick Flens, Martijn Keizer, Nick van der Lijke, Bert-Jan Lindeman en Maarten Tjallingii, de Nieuw-Zeelander George Bennett en de Duitser Robert Wagner.