Lotto Soudal mikt op top 10 in Giro d’Italia Lotto Soudal mikt op top 10 in Giro d’Italia

Jurgen van den Broeck is in de Giro d’Italia die volgende week zaterdag begint in San Lorenzo, de absolute kopman bij Lotto Soudal. De World Tour-ploeg ziet een top 10-klassering voor de Belg weggelegd. Daarnaast moet Andre Greipel in de massasprints voor successen zorgen.

,,De moraal van Jurgen van den Broeck is heel goed, hij is heel gemotiveerd”, zegt ploegleider Bart Leysen, die Maxime Monfort ter ondersteuning van Van den Broeck aanwees. ,,Jurgen heeft net een stage afgewerkt in Tenerife. Deze week rijdt hij de Ronde van Romandië. Aangezien hij heel lang op hoogte heeft vertoefd, moet hij nu eerst wat competitieritme opdoen.”

Andre Greipel is de sprinter met dienst bij de ploeg. ,,Met hem willen we zo snel mogelijk een etappe winnen. Ik verwacht zeker zeven sprintkansen”, aldus Leysen. Greg Henderson is de laatste man voor Greipel in de sprint. De andere namen in de ploeg zijn Sander Armée, Lars Bak, Adam Hansen en de debutanten Stig Broeckx en Louis Vervaeke, die voor het eerst een grote ronde rijden.