LIVE Omloop Het Nieuwsblad 2015 – Overzicht en livestreams LIVE Omloop Het Nieuwsblad 2015 – Overzicht en livestreams

Met de Omloop Het Nieuwsblad begint het wielerjaar 2015 vandaag pas écht. Natuurlijk, de renners zaten in januari al op de fiets voor de eerste wedstrijd op de World Tour-kalender in Australië, de Tour Down Under, en tijdens de GP Marseillaise, waar Pim Ligthart als een bliksemschicht naar de winst snelde, en Chris Froome en Alberto Contador vochten al een robbertje uit in de Ruta del Sol, maar als de kasseien opdoemen, ontwaakt Noord-West Europa pas echt uit zijn winterslaap. Bekijk hier de livestream!

[Scroll omlaag voor de livestream]

Startlijst
Hier vindt u de startlijst van Omloop Het Nieuwsblad 2015.

Lees ook: Omloop Het Nieuwblad 2015 – De favorieten en outsiders

De 70e Omloop Het Nieuwsblad start op het Sint-Pietersplein in Gent. Na een korte neutralisatie vertrekt het peloton voor 200 kilometer over elf hellingen en tien kasseistroken. De koers begint met een aanloop van zestig kilometer naar de Haaghoek, een kasseistrook van 2000 meter, die de renners drie keer moeten overbruggen. Tussen die passages baant het peloton zich een weg over de hellingen van de Vlaamse Ardennen. In de finale duiken de kasseien van de Paddestraat (2300 meter) en Lippenhovestraat (1300 meter) op. De Lange Munte (2500 meter) zorgt voor de laatste reeks kinderkopjes. Daarna volgt nog achttien kilometer tot de finish op, wederom, het Sint-Pietersplein in Gent.

Favorieten
Alexander Kristoff beleefde vorig jaar een droomseizoen door Milaan-San Remo en twee Touretappes aan zijn palmares toe te voegen. De Noor gaat in 2015 op zoek naar overwinningen in kasseiklassiekers en het kan zo maar direct raak zijn in de Omloop Het Nieuwsblad. De beresterke sprinter uit de Katusha-ploeg zegevierde liefst drie keer in Qatar en eenmaal in Oman, waardoor hij gerust de absolute topfavoriet genoemd mag worden.

Ik ben toch altijd een beetje zenuwachtig. Niki Terpstra

Eén van de Nederlandse troeven in ‘de Omloop’ is Niki Terpstra. De Nederlander won vorig jaar Parijs-Roubaix en heeft de jacht op een nieuwe klassiekerzege geopend. De hardrijder van Etixx-Quick Step won al de Ronde van Qatar, mede door wereldtoppers Fabian Cancellara en Bradley Wiggins op indrukwekkende wijze te verslaan in een tijdrit over 10,9 kilometer. ,,Ik weet dat ik het kan, maar ik ben toch altijd een beetje zenuwachtig,” zegt hij tegen NOS. ,,We proberen met meerdere renners in de finale te zitten en dan het spelletje uit te spelen.”

Lees ook: Omloop Het Nieuwblad 2015 – De favorieten en outsiders

Wanneer?
Zaterdag 28 februari, om 11.45 uur
Live vanaf 13.30 uur op Sporza
Live vanaf 14.15 uur voor overigen

Bekijk de livestream direct hieronder:
[livestream afgelopen]

Live op TV:
België 1

Livestreams online:
NOS: NOS livestream
Sporza: Sporza livestream