LottoNL-Jumbo mikt op Vanmarcke in Omloop

Wielernieuws Laatst bijgewerkt 26 februari 2015 15:57 Redactie

Het klassieke voorjaar gaat komend weekeinde van start wat betekent dat voor Sep Vanmarcke de periode van oogsten is aangebroken. De oersterke Belg van Team LottoNL-Jumbo hoopt zijn campagne sterk te beginnen met mooie resultaten in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

,,Ik heb me in de Volta ao Algarve goed kunnen klaarstomen voor komend weekend”, aldus Vanmarcke. ,,Het was een perfecte wedstrijd. Het weer was goed en het parcours zwaar. Ik heb nog een keer meegezeten in een ontsnapping, waarna ik me bewust liet terugzakken, zodat ik ook nog de finale kon rijden. Alles met het oog op de klassiekers.”

,,Ik hoop zondag op slecht weer zodat het een echte koers wordt.”Sep Vanmarcke

Vanmarcke weet wat hem te wachten staat. ,,De Omloop en Kuurne zijn twee totaal verschillende wedstrijden. De Omloop is een open koers, met veel aanvalspogingen. De sterkste renner wint niet altijd, aangezien het soms echt een tactisch steekspel is. Kuurne eindigt vaker in een sprint. Ik hoop zondag op slecht weer zodat het een echte koers wordt. Mijn meest belangrijke koersen komen later, maar ik heb het gevoel dat ik dit weekeinde goed ga zijn. Ik ben er klaar voor.” Naast Vanmarcke is teamgenoot Moreno Hofland er gebrand op om voor de overwinning te gaan in Kuurne-Brussel-Kuurne een dag later.

Nico Verhoeven en Jan Boven nemen tijdens het Openingsweekeinde de honneurs waar als ploegleiders. ,,Sep is onze man voor de klassiekers”, is Verhoeven duidelijk. ,,Hij zag er in de Algarve sterk uit. Hij wordt omringd door een groep die hem heel goed kan ondersteunen.”

Vanmarcke won de Omloop Het Nieuwsblad in 2012. ,,En vorig jaar werd hij vierde”, herinnert Verhoeven. ,,We gaan dit jaar voor een zo goed mogelijk resultaat. Dan denk je natuurlijk direct aan winnen, maar afgelopen zondag waren we bijvoorbeeld ook blij met de tweede plaats van Tom Van Asbroeck in de Algarve. Dat was voor ons op dat moment echt het hoogst haalbare. We gaan als team zorgen dat Sep maximaal kan koersen.”

Van Asbroeck is meer dan klaar om zijn land- en teamgenoot bij te staan in De Omloop. ,,Sep heeft in de Volta ao Algarve keihard voor mij gewerkt”, aldus de Belg, die de Portugese rittenkoers zondag afsloot met een tweede plaats in de slotrit. ,,Ik wil hem terugbetalen door komend weekeinde alles voor hem te geven.”

Ploegsamenstelling LottoNL-Jumbo in Omloop Het Nieuwsblad 2015:
Tom van Asbroeck, Jos van Emden, Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke, Robert Wagner en Maarten Wynants.
Ploegleiding: Jan Boven en Nico Verhoeven.