Tijdens de Ronde van Dubai van 4 tot 7 februari rijdt Chun Kai Feng (26) zijn eerste koers voor Lampre-Merida. Het debuut is historisch, want nooit eerder kwam een Taiwanese wielrenner uit voor een World Tour-ploeg. De nationaal kampioen voelt zich goed bij zijn nieuwe ploeg. ,,Ik wil een bijdrage leveren aan de ploeg in de Ronde van Dubai.”

De Ronde van Dubai wordt een weerzien met zijn nieuwe ploegmaten, die hij voor het laatst zag tijdens het trainingskamp in december. Nadat hij een huis in Europa uitgekozen had en zijn trainingsprogramma en eetschema’s samengesteld had met de staf van de ploeg, ging hij terug naar Taiwan. ,,Daar startte ik mijn training met veel enthousiasme,” zegt Feng. ,,Ik hield me elke dag aan mijn trainingsprogramma, ik woog me elke dag en ik had de hele tijd contact met de ploeg in Europa, dus ik ben ervan overtuigd dat ik klaar ben voor mijn debuut in Dubai.”

Net als zijn Aziatische vriend Xu Gang, moet Chun Kai Feng knechtenwerk verrichten in de Ronde van Dubai. Hij wil zijn prestaties verbeteren en een betere wielrenner worden. ,,Ik heb nu de mogelijkheid te leren van de allerbeste renners. We hebben een goede ploeg en we zijn in staat door samenwerking onze doelen te bereiken: die proberen we in Dubai al te realiseren.”