Romain Bardet (AG2R La Mondiale) staat te popelen om op 1 februari aan zijn eerste wedstrijd van het seizoen, de GP Marseillaise, te beginnen. De 24-jarige Fransman zou in 2015 graag zijn prestaties van afgelopen seizoen evenaren. ,,Ik wil me ontwikkelen, maar ik weet dat mijn progressie misschien minder spectaculair is dan vorig jaar,” aldus Bardet, zesde in de voorbije Tour de France.

De Fransman wil een stap vooruit zetten in de rittenkoersen en zijn niveau verbeteren in de klassiekers. ,,De Ronde van Catalonië is mijn eerste belangrijke doel. Ik droom van Luik-Bastenaken-Luik en ik wil natuurlijk mijn beste kant laten zien in de Tour de France.”

Bardet kende geen andere voorbereiding dan afgelopen jaren. Zijn vorm is goed voor januari, vertelt hij. ,,Ik heb geen fysieke problemen en alles klopt voorlopig.” Zijn eerste doel is Parijs-Nice (8-15 maart) en daarna de Ronde van Catalonië (23-29 maart), waar hij vorig jaar als vierde eindigde.

Sprint met dertig renners
Afgelopen seizoen was Bardet tiende in de GP Marseillaise, zijn beste resultaat in de Franse openingswedstrijd ooit. ,,Ik ben al vier jaar prof en ik begin het jaar eigenlijk altijd met deze wedstrijd. Het is de eerste ontmoeting met de andere teams, de koers is niet te lang (140 km) en het wedstrijdverloop is altijd levendig, ook al eindigt het meestal in een sprint met dertig renners. We hebben zin in deze wedstrijd: onze ploeg gaat aanvallen.”