Met onder meer de GP Marseillaise (1 februari) en de Ster van Bessèges (4 tot 8 februari) ontwaakt Europa langzaam uit zijn winterslaap. Lotto Soudal hoopt meteen te scoren onder anderen Tony Gallopin en Kris Boeckmans. ,,Iedereen wil zich meteen laten gelden,” blikt ploegleider Mario Aerts vooruit.

In de GP Marseillaise rijden de renners in de tweede wedstrijdhelft over drie hellingen, met na 140 kilometer de aankomst vlak voor de wielerbaan van Marseille. ,,Met de Fransman Tony Gallopin hebben we in de GP Marseillaise al meteen een sterke man om mee te doen voor de overwinning. Het golvende parcours zorgt voor de nodige schifting, maar meestal draait het toch uit op een groepssprint.”

Drie dagen later start de Ster van Bessèges. De 45e editie is vergelijkbaar met de vorige jaren: vier vlakke ritten in lijn met onderweg enkele heuvels en op zondag de afsluitende tijdrit van twaalf kilometer. Lotto Soudal wil in de Franse koers gaan voor ritwinst, zegt Aerts. ,,De eerste vier etappes draaien gewoonlijk uit op een massaspurt. Gallopin zal samen met Maxime Monfort een goed eindklassement nastreven, dat beslist zal worden in de afsluitende tijdrit.”