Wouter Wippert (Drapac Cycling) heeft de slotetappe in de Tour Down Under gewonnen. De Nederlander was in de rit over 90 kilometer met start en finish in Adelaide Heinrich Haussler (IAM Cycling) en Boris Vallée (Lotto Soudal) te snel af in de massasprint. Rohan Dennis (BMC Racing Team) verdedigde met succes zijn minimale voorsprong in het algemeen klassement op Richie Porte (Team Sky) en pakte de eindzege. Het podium was volledig Australisch, want de afscheidnemende Cadel Evans (BMC Racing Team) legde beslag op de derde plek.

Het was een nerveuze etappe, zei Wippert na zijn eerste zege in een World Tour-wedstrijd. In de laatste ronde van de twintig ronden tellende slotrit ging een aantal favorieten tegen de vlakte en was kansloos voor de winst. ,,De ploeg reed de hele dag vooraan, maar ik was een beetje vermoeid en besloot me te laten afzakken. Een ploeggenoot van me bracht me echter weer terug voor de slotsprint.”

Daardoor bleef de sprinter van Drapac Cycling de nare valpartij voor. ,,Ik zag dat er een crash was, maar door de snelheid heb ik er weinig van gezien. Het is fantastisch om hier te winnen en deel uit te maken van een Australische ploeg in een Australische World Tour-wedstrijd.”