Julien Antomarchi (Team La Pomme Marseille 13) heeft een dubbelslag geslagen in de Ronde van Hainan. De 30-jarige Fransman was één van de vroege vluchters, bleef op de finish nipt uit de greep van het peloton en nam en passant de leiderstrui over van Wang Meiyin. Achter Antomarchi sprintte het Lampre-koppel Andrea Palini en Niccolò Bonifazio naar de overige ereplaatsen.

Antomarchi ontsnapte samen met de Italiaan Federico Butto (Burgos-BH) en de Azeri Samir Jabrayilov (Synergy Baku Cycling Project). De drie bouwden een maximale voorsprong op van 8′ en uiteindelijk bleef alleen de Fransman over vooraan. Lampre-Merida werkte hard in het peloton om haar sprinters in stelling te brengen, maar de vroege vluchter werd niet meer achterhaald.

“Met slechts zes renners in de ploeg is het niet makkelijk om een koers te controleren of een achtervolging op touw te zetten”, legde ploegleider Simone Pedrazzini van Lampre-Merida uit. “Het is nog moeilijker als je geen hulp krijgt van andere ploegen. We leidden de achtervolging meer dan 50 kilometer en slechts in de laatste drie kilometer kregen we hulp van Belkin. Het was voldoende geweest als de ploegen met een sprintinteresse een klein beetje geholpen hadden. Hoe dan ook, ik wil de goede vorm van Palini en Bonifazio onderstrepen en we zullen ze bijstaan in de komende etappes.”

Ronde van Hainan 2014 – Uitslag etappe 4: