Warren Barguil: “Mensen in China en Japan gek op wielrennen” Warren Barguil: “Mensen in China en Japan gek op wielrennen”

Warren Barguil (Giant-Shimano) neemt zaterdag deel aan de tweede editie van het Tour de France Saitama Criterium, georganiseerd door de A.S.O. De Fransman is enigszins een vreemde eend in de bijt op de startlijst, want hij heeft in zijn prille loopbaan nog nooit de Tour de France gereden. Toch sloot Barguil de zomer af met een keurige achtste plaats in de Vuelta a España en verwacht de organisatie van het Japanse criterium dat de renner in Nederlandse dienst in de toekomst een hoofdrol gaat spelen in de Tour.

“Het is inderdaad nogal zeldzaam om uitgenodigd te worden voor dit criterium, terwijl ik nog nooit de Tour de France gereden heb”, zegt Barguil in een persbericht van de A.S.O. “Ik kon dit jaar niet deelnemen, maar ik hoop echt dat ik er in 2015 wél bij ben. Deze wedstrijd is een lekker voorgerecht.”

Barguil reed onlangs ook al de Ronde van Peking in China en start zaterdag dus in Japan. “Dit zijn landen waar mensen echt gek zijn op wielrennen. Er staan veel fans langs de weg, omdat we hen iets nieuws te bieden hebben.” Ervaring met criteriums heeft de Fransman in elk geval alvast. “Ik heb al een criterium gereden; in Camors, in de buurt van mijn woonplaats. Dus ik weet wel een beetje hoe het werkt, maar ik heb geen idee wat ik kan verwachten in Japan. Hoe dan ook, ik kan niet wachten Japan te bezoeken en te genieten van deze wedstrijd.”