Vuelta a España 2014 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 10 Vuelta a España 2014 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 10

Met de Ronde van Spanje loopt het wielerseizoen 2014 al behoorlijk op z’n eind, maar desondanks zullen de Spaanse pepers nog de benodigde furie in de heren wielrenners naar boven halen! Het deelnemersveld is ijzersterk en er zijn heel wat mannen die hun seizoen proberen te redden op het Iberisch schiereiland. Cycling Story blikt dagelijks vooruit en stelt voor elke rit een lijst met favorieten op. Etappe 10: Real Monasterio de Santa Mariá de Veruela – Borja (36,7 km).

Helaas pindakaas, geen voorbeschouwing en favorieten voor vandaag. De renners genieten na negen veelbewogen en spannende etappes van hun eerste rustdag in deze 69ste Ronde van Spanje. Dinsdag gaat de Vuelta a España verder met de tiende rit, met start in Real Monasterio de Santa Mariá de Veruela (een mond vol, red.) en finish in Borja.

Het is opnieuw tijd voor een rit tegen de klok. Ditmaal zal deze echter individueel af moeten worden gelegd en bedraagt de afstand 36,7 kilometer. Vanuit de start moet er acht kilometer geklommen worden, dus gaat het hier om een pittige tijdrit. Drievoudig wereldkampioen en ultieme specialist Tony Martin zal waarschijnlijk enige tijd verliezen in sectie 1, maar daarna heeft hij nog ruimschoots de tijd om de achterstand in te halen. ‘Der Panzerwagen’ is dan ook zoals altijd torenhoog favoriet.

*** Tony Martin
** Fabian Cancellara, Chris Froome
* Wilco Kelderman, Alberto Contador, Kristof Vandewalle