Tour de France 2014 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 20 (ind. tijdrit) Tour de France 2014 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 20 (ind. tijdrit)

Het lange wachten voor de miljoenen wielerliefhebbers is voorbij! Van zaterdag 5 tot en met zondag 27 juli mogen we weer genieten van de schitterende Tour de France. Aan de start dromen alle 198 renners van eeuwige roem. Maar wie komen in aanmerking voor succes? Cycling Story blikt dagelijks vooruit en stelt voor elke rit een lijst met favorieten op. Etappe 20: Bergerac – Périgieux (54 kilometer – individuele tijdrit).

De organisatie en fans hoopten dat het duel om het geel beslecht zou worden op de voorlaatste dag. Vincenzo Nibali staat echter zeven minuten voor en dus is er van een mogelijk scenario zoals in 1989 absoluut geen sprake. De strijd om de twee overige podiumplaatsen is echter des te spannender. Opmerkelijk genoeg zijn dit de enige 54 kilometers tegen de klok. Het aantal tijdritkilometers was niet meer zo laag sinds 1934, toen de eerste tijdrit op het programma stond. De pure specialisten krijgen dus maar één kans om toe slaan in hun discipline. De Duitser Tony Martin domineert het tijdrijden en kroonde zich de voorbije drie jaar tot wereldkampioen. Nu specialisten als Fabian Cancellara, de vorige koning van de tijdrit, en Chris Froome al thuis zitten lijkt niemand een bedreiging te kunnen vormen. Of kan Nederlands kampioen Tom Dumoulin het hem toch erg lastig maken?

Tour de France 2014 – De favorieten voor etappe 20 volgens Cycling Story:
***** Martin
**** Dumoulin, Nibali
*** Van Garderen, Kiryienka, Péraud
** Barta, Durbridge, Porte, Tuft
* Chavanel, Kwiatkowski, Rogers, Roy, Velits

Joker: Ion Izagirre (Team Movistar)

  • Huub Boumans

    25 juli 2014 #1 Author

    Ik hoop dat Tom dezelfde weersomstandigheden zal hebben als Tony, want volgens de weerberichten
    krijgt Tom regen onderweg.
    En zal Tony een geheel droog parcours vinden.