Tour de France 2014 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 19 Tour de France 2014 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 19

Het lange wachten voor de miljoenen wielerliefhebbers is voorbij! Van zaterdag 5 tot en met zondag 27 juli mogen we weer genieten van de schitterende Tour de France. Aan de start dromen alle 198 renners van eeuwige roem. Maar wie komen in aanmerking voor succes? Cycling Story blikt dagelijks vooruit en stelt voor elke rit een lijst met favorieten op. Etappe 19: Maubourguet Pays du Val d’Adour – Bergerac (208,5 kilometer).

Wie heeft nog de meeste energie over na de opeenvolging van zware bergritten? Zijn het de knechten uit de sprintersploegen of de aanvallende hardrijders? Dat is de cruciale vraag in deze negentiende etappe. Met een klim van de vierde categorie in de slotfase liggen er mogelijkheden om de sprinttreinen te ontregelen. Goed georganiseerde ploegen als Giant-Shimano, Katusha en Cannondale zullen er echter nog eens alles aan doen om hun rappe man in stelling te brengen. Met name bij Cannondale en specifieker Peter Sagan is de druk groot, want de ploeg staat na 18 ritten nog onverwacht met lege hadden. Het moet dus in Bergerac of Parijs gaan gebeuren. Of is de tank bij de meeste harde werkers leeg en blijven enkele dappere avonturiers nu wel uit de greep van het peloton? Na een opvallende sterke Tour met diverse ereplaatsen zouden wij ook Greg van Avermaet (BMC Racing Team) de zege gunnen en met zijn ‘punch’ en vorm is hij absoluut niet kansloos.

Tour de France 2014 – De favorieten voor etappe 19 volgens Cycling Story:
***** Sagan
**** Degenkolb, Kristoff
*** Albasini, Van Avermaet, Trentin
** Coquard, Greipel, Kittel, Oss
* Démare, S. Dumoulin, Gallopin, Navardauskas, Renshaw

Joker: Daniele Bennati (Tinkoff-Saxo)