Giro d’Italia 2014 – Reactie Luka Mezgec (winnaar slotetappe) Giro d’Italia 2014 – Reactie Luka Mezgec (winnaar slotetappe)

Luka Mezgec heeft zijn werkgever Giant-Shimano na drie veelbewogen weken de derde ritzege bezorgd. Tijdens de etappes in Noord-Ierland en Ierland maakte ook Marcel Kittel al twee keer het zegegebaar. “Ik ben zo blij dat ik hier vandaag gewonnen heb”, zei de Sloveen na afloop.”

“Ik stond een beetje onder druk, want er was zo veel Sloveense steun hier. Maar daardoor voelt de overwinning nóg beter.” Doordat Marcel Kittel door ziekte al vroeg moest afhaken in de Giro d’Italia, waren alle ogen gericht op Mezgec. “Ik hoopte echt dat ik vandaag een goed resultaat neer kon zetten en ik focuste me al de hele week op deze rit. Het kan dus niet beter zijn dan dit. Het parcours was zwaar, maar de wegen waren breed en we wisten dat we vooraan moesten blijven op de klim. Dit werkte goed en ik was nog fris voor de massasprint. Die drie weken duurden lang en de benen voelen anders, maar ik heb mijn benen gespaard voor vandaag en dat heeft zich uitbetaald”, aldus de kersverse ritwinnaar.