Hij viel eerder dit seizoen al door zijn etappezeges in de Ronde van San Luis en zijn sterke optreden in Tirreno-Adriatico, maar in de Giro d’Italia heeft de 25-jarige Julián Arredondo zijn naam definitief gevestigd. De Colombiaan won etappe 18 én de blauwe bergtrui. “Een droom is waarheid geworden”, zei Arredondo na afloop van de slotetappe.

“Ik ben erg blij met mijn etappezege en de blauwe trui”, vertelde Arredondo. Daarnaast was hij opgetogen over de sterke prestatie van zijn ploeg Trek Factory Racing. “We waren een fantastisch collectief en we zijn de wedstrijd geëindigd met negen man. We hebben met z’n allen de wedstrijd van het begin tot het eind kunnen beleven, en dat maakt me ook erg blij. Dat betekent veel voor de toekomst.”

“Ik heb gedaan wat ik erg graag wilde en waar ik hard voor heb gewerkt. Dit was mijn doel aan het begin van het seizoen. Nu ik dit heb bereikt kan ik weer nieuwe doelen stellen. Ik denk dat er nog veel mooie dingen op mij en de ploeg liggen te wachten”, aldus een blije Julián Arredondo.