Belkin met drie kopmannen richting Waalse Pijl Belkin met drie kopmannen richting Waalse Pijl

Team Belkin start morgen in de Waalse Pijl met drie kopmannen. Net als in de Amstel Gold Race hebben Paul Martens, Bauke Mollema en Lars Petter Nordhaug een vrije rol. “De Waalse Pijl is van de drie Waalse klassiekers de meest voorspelbare. Tot de Muur van Huy zal het een gecontroleerde koers zijn”, aldus ploegleider Merijn Zeeman.

“Net als in de Amstel Gold Race hebben we in de breedte een sterke ploeg, maar zijn we niet de favoriet. Paul, Bauke en Lars Petter zijn onze mannen die de harde finale moeten aankunnen. De ploeg gaat de mannen zo fris mogelijk proberen te houden tot de voet van de Muur.” Ondanks het feit dat het koersverloop voorspelbaar is, heeft Merijn Zeeman zijn renners gewaarschuwd. “De wind kan een factor zijn, maar we zijn goed voorbereid en kennen de cruciale punten in het parcours.”

Bauke Mollema werd in 2012 zevende in de Waalse Pijl en finishte vorig jaar als negende. De Nederlander weet wat hem woensdag te wachten staat.
“De klimmetjes in de finale zullen het peloton afmatten, waarna we met een grote groep op de Muur van Huy gaan sprinten voor de zege. De man met de beste punch zal winnen. Ik zie renners als Joaquim Rodriguez en Dani Moreno als de favorieten. Ik hoop mijzelf tot de finale zo goed mogelijk te sparen en dan ga ik er op de Muur vol voor.”

De selectie van team Belkin: Jack Bobridge, Stef Clement, Laurens ten Dam, Jonathan Hivert, Paul Martens, Bauke Mollema, Lars Petter Nordhaug en David Tanner.

Ploegleiding: Frans Maassen en Merijn Zeeman.