Reactie Bauke Mollema (7e) op Amstel Gold Race Reactie Bauke Mollema (7e) op Amstel Gold Race

Bauke Mollema is zondag als zevende geëindigd in de Amstel Gold Race. De Nederlander van Team Belkin had tijdens de laatste beklimming van de Cauberg geen antwoord op de splijtende demarrage van uiteindelijke winnaar Philippe Gilbert. In het gevecht om de overige ereplaatsen wist Mollema beslag te leggen op plek zeven. “De jongens zetten me perfect af aan de voet van de Cauberg”, aldus Mollema direct na afloop.

“Ik begon in het wiel van Gilbert aan de klim. Ondanks het feit dat ik dankzij mijn ploegmaats de hele dag krachten had kunnen sparen, kon ik hem simpelweg niet volgen. Bovenop de Cauberg kon ik helaas net niet aansluiten bij de eerste achtervolgende groep. Als dat wel was gelukt had ik om de tweede plek kunnen sprinten. Ik baal ervan dat dat niet gelukt is”, blikt Mollema terug op de 49e Amstel Gold Race.

Na zijn tiende plaatsen in de twee vorige edities, deed Mollema het zondag met een zevende plaats iets beter. De Nederlander wist echter niet zo goed wat hij er nou precies van moest denken. Vooraf had hij al aangekondigd graag top vijf te rijden. Gretig keek hij meteen alweer vooruit naar de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. “Op zich is een zevende plaats niet slecht”, sprak Mollema. “Ik heb echt alles gegeven. Woensdag en zondag krijg ik een nieuwe kans. Die twee wedstrijden liggen me misschien nog wel iets beter. Ik heb toegewerkt naar deze periode en ik ben blij dat de vorm goed is.”