Mollema heeft ‘heel veel zin’ in Amstel Gold Race Mollema heeft ‘heel veel zin’ in Amstel Gold Race

Met de Amstel Gold Race staat zondag een speciale koers op het programma voor Bauke Mollema. De Nederlander van Team Belkin hoopt met zijn ploegmaten te schitteren voor de Nederlandse fans. “Voor een Nederlander is de Amstel misschien wel de mooiste koers van het jaar”, aldus Mollema.

“Het publiek komt altijd in groten getale en met veel enthousiasme opdagen en na de winst van Niki Terpstra in Parijs-Roubaix zal het allemaal waarschijnlijk nog specialer zijn. Na het succes van de afgelopen Tour de France denk ik dat de mensen ook graag naar ons komen kijken. Het kan een mooie editie worden. We hopen de fans met de ploeg een mooi resultaat te geven.” Mollema bereidde zich in de Ronde van het Baskenland voor op de Amstel Gold Race. Na een moeizaam begin, liet hij aan het einde van de week veelbelovende dingen zien. “Tijdens de laatste etappes heb ik veel vertrouwen opgedaan. Ik werd vijfde in een rit met aankomst bergop en reed een dag later tijdens een zware etappe lang voorop. Dat laat zien dat het met de conditie goed zit en ik mijn niveau weer te pakken heb. Ik heb heel veel zin in zondag.”

Mollema werd de afgelopen twee jaar tiende in Limburg. Dit jaar wil hij meer. “Als ik weer tiende wordt, zal ik niet in een jubelstemming zijn. Vorig jaar eindigde ik in de Waalse klassiekers vaak tussen de vijfde en tiende plaats. Het zou mooi zijn om nu een keer top vijf te rijden. De nieuwe aankomst van de Amstel vind ik mooi, het maakt de koers wat meer open. Nu kun je na de Cauberg nog een aanval plaatsen. Vorig jaar was het niet in mijn voordeel, want toen kwam ik als vijfde boven op de Cauberg en was ik tiende bij de finish, maar het kan dit jaar ook zomaar andersom zijn.”

De selectie van Team Belkin: Laurens ten Dam, Jos van Emden, Jonathan Hivert, Paul Martens, Bauke Mollema, Lars Petter Nordhaug, Bram Tankink en David Tanner.

Ploegleiding: Frans Maassen en Merijn Zeeman.