Brabantse Pijl 2014 – Vooruitblik en livestreams Brabantse Pijl 2014 – Vooruitblik en livestreams foto: © Laurens Alblas/cyclingstory.nl

Met Parijs-Roubaix kwam er voorlopig een einde aan de kasseiklassiekers. Van nu af aan moet er geklommen worden in het interessante vierluik Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik en zal een ander type kaliber renner meestrijden om de appelen. Vorig jaar was Peter Sagan de beste in de Brabantse Pijl, maar de Slowaak heeft een rustperiode ingelast en zal zijn titel niet verdedigen.

Door de absentie van Sagan zal de favorietenrol voornamelijk toegespeeld worden naar oud-winnaars Thomas Voeckler en Philippe Gilbert. Voeckler won de koers in 2012 en zal morgen het rugnummer 1 opspelden, terwijl Gilbert als geen ander weet wat het is om te schitteren in de heuvelklassiekers. De specialist in dit soort wedstrijden bepaalde in 2011 bijvoorbeeld de maatstaf toen hij alle overwinningen pakte in het eerdergenoemde vierluik.

Aan Nederlandse zijde is het uitkijken naar de prestaties van Wout Poels en Tom-Jelte Slagter. Poels won vorige week de vierde etappe in de sterkbezette Ronde van het Baskenland en de renner van Omega Pharma-Quick Step maakte deel uit van de selectie die de ploegentijdrit in Tirreno-Adriatico won. Slagter is fantastisch bezig sinds hij in de kleuren van Garmin-Sharp rijdt en won al twee etappes in Parijs-Nice.

Brabantse Pijl (Bel) | Woensdag 16 april 2014
Inhoudsopgave: Deelnemers | Erelijst | Parcours | Uitzendingen en livestreams

Deelnemers Brabantse Pijl 2014
Bekijk hier de startlijst voor de Brabantse Pijl.

Erelijst
2013: Peter Sagan (Slw)
2012: Thomas Voeckler (Fra)
2011: Philippe Gilbert (Bel)
2010: Sébastien Rosseler (Bel)
2009: Anthony Geslin (Fra)

Top 5 vorig jaar
1. Peter Sagan (Cannondale Pro Cycling) 4u 45’06”
2. Philippe Gilbert (BMC Racing Team) z.t.
3. Björn Leukemans (Vacansoleil-DCM) +4″
4. Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step) +9″
5. Simon Geschke (Argos-Shimano) +9″

Parcours
De Brabantse Pijl is de eerste heuvelklassieker na een lange reeks wedstrijden waarin de renners de nodige porties kasseien voorgeschoteld kregen. De 200 kilometer lange koers start in Leuven en eindigt – 25 heuvels verder – in Overijse. Bekijk hier het parcours in Google Earth.

Website
debrabantsepijl.be

Uitzendingen Brabantse Pijl 2014
Sporza: Sporza doet woensdag LIVE verslag van de Brabantse Pijl. Michel Wuyts en José de Cauwer zitten om 15.10 uur klaar op één om de wedstrijd van commentaar te voorzien. Voor iedereen die ’s middags niet in de gelegenheid is om de koers te volgen, geen nood! ’s Avonds wordt vanaf 21.10 uur op Op12 de finale van de wedstrijd herhaald.

Cyclinghub: Bekijk op Cyclinghub de laatste kilometers in de Brabantse Pijl.

Livestream Brabantse Pijl 2014:
Sports Livezz: Klik hier om naar de website te gaan.