Reactie Sep Vanmarcke (4e) op Parijs-Roubaix Reactie Sep Vanmarcke (4e) op Parijs-Roubaix

Sep Vanmarcke is zondag als vierde geëindigd in Parijs-Roubaix. De Belg van Team Belkin moest in de 112e uitvoering van de Hel van het Noorden winnaar Niki Terpstra, John Degenkolb en Fabian Cancellara voor zich dulden. “Ik ben ontgoocheld, mijn benen waren dik in orde”, aldus Vanmarcke.

“Er had meer ingezeten, ik was een van de betere renners in koers. Ik kan mezelf echter niets verwijten. De tegenwind en het feit dat veel renners niet wilden of konden koersen, maakten het in de finale moeilijk om voor de winst te rijden. Toen Terpstra aanviel en vijftien meter pakte, wist ik genoeg. Iedereen was aan het twijfelen en ik kon en wilde zelf niet meer reageren aangezien ik dat al een paar keer had gedaan”, zei Vanmarcke na de finish van Parijs-Roubaix.

Alle Belkin-renners bereikten de aankomst in het velodrome. Over het ploegenwerk was Vanmarcke zeer te spreken. Bij bijna elke aanval die er toe deed was zondag de ploeg betrokken. Bovendien deden vijf renners tot laat in de finale mee. “De ploeg was heel sterk”, aldus Vanmarcke. “We hebben gedaan wat we moesten doen en hebben aangevallen op de juiste momenten. Het is jammer dat we niet zijn beloond.”

Ondanks tal van ereplaatsen in het klassieke Belgische voorjaar blijft een grote overwinning dus uit voor Vanmarcke. De Belg finishte in zowel de Omloop Het Nieuwsblad, als Kuurne-Brussel-Kuurne, de E3-Harelbeke, Gent Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in de top vijf. “Ik zat er altijd bij, maar uiteindelijk is het een voorjaar van ‘net niet’ geworden”, aldus Vanmarcke. “Ik streed elke keer mee, maar mis die uitschieter. Ik ben bovendien een paar keer net buiten de top drie geëindigd, terwijl ik het gevoel had op het podium te horen staan. Ik had graag een grote koers gewonnen.”