NK Veldrijden dit jaar in Gieten-Gasselte NK Veldrijden dit jaar in Gieten-Gasselte

Naast de Superprestige-veldrit heeft Gieten dit winterseizoen nog een grote cross op het programma staan. In het weekend van 11 en 12 januari mag het namelijk de Nederlands Kampioenschappen organiseren. Het parcours voor de NK Cyclocross wordt uitgezet rond ’t Nije Hemelriek in Gasselte. Geen onbekend terrein voor de organisatie, want dit gebied was in 1991 het decor van zowel de WK Veldrijden als de NK.

De organisatie mag zich verheugen op de komst van in ieder geval drie wereldkampioenen. Mathieu van der Poel bij de junioren, Marianne Vos bij de dames en Mike Teunissen bij de beloften zullen het NK kleur geven. Naast het regenboogtrio kent het startveld nog veel andere cracks, zoals Lars van der Haar – winnaar van de eerste twee wereldbekerwedstrijden.

Programma
Het NK kent een uitgebreid programma, dat op zaterdag 11 januari al om 10.30 uur begint. Het evenement biedt vele starts, zoals voor de nieuwelingen, junior-vrouwen, masters en amateurs. Op zondag 12 januari wordt het hoofdprogramma afgewerkt; dan komen de junioren, beloften, vrouwen en eliterenners in actie op het parcours.

Hoewel het NK pas in januari wordt verreden, kunnen nu al kaarten voor dit evenement worden besteld. Dan kan via de website.