Bert de Backer (Argos-Shimano) heeft de GP Jef Scherens gewonnen. De Belg leek in eerste instantie echter als derde geëindigd te zijn. De sprint tussen De Backer, Sep Vanmarcke (Belkin) en Jasper Stuyven (Bontrager) was zo close, dat niet direct de juiste winnaar aangewezen kon worden.

“Onze renners hebben vandaag een buitengewone wedstrijd gereden”, zei ploegleider Marc Reef. “Toen we aan de acht lokale ronden begonnen, wilden we de wedstrijd opengooien. De jongens zaten de hele tijd vooraan en op een gegeven moment was er een groep van 27 renners – waarvan vijf van ons – en vanaf toen hebben de jongens op alles gekoerst.”

“In de laatste ronde ontsnapte De Backer met Vanmarcke en Stuyven. Vanmarcke probeerde aan te vallen, maar de drie kwamen terug bij elkaar en dus moest er gesprint worden voor de zege.”

Bert de Backer (foto: © Team Argos-Shimano / www.corvospro.com)

Bert de Backer (foto: © Team Argos-Shimano / www.corvospro.com)

“Het is goed om te zien dat alle jongens nog steeds in een goede vorm steken en erg gemotiveerd zijn om wedstrijden te rijden, ook al zijn we aan het eind van het seizoen. Bert bekroonde vandaag het harde werk van de ploeg en bezorgde ons de 22e overwinning van dit seizoen.”

‘Alle jongens werkten fantastisch’
“Het zat zo dicht bij elkaar in de sprint”, voegde De Backer daaraan toe. “Ik besloot aan te gaan op het moment dat ik aanvoelde dat ik nog kon versnellen. Toen we over de finish kwamen wist ik dat ik gewonnen had, maar Sep vierde de overwinning en pas op de finishfoto werd bevestigd dat ík de zege had gepakt.”

“Ik ben echt tevreden met mijn overwinning, het is immers mijn eerste UCI-zege. Ik zit sinds een paar weken goed in mijn vel en ik voelde al bij de start dat er goede mogelijkheden waren vandaag. We konden een aanvallende strategie hanteren, omdat we geen sprinters bij ons hadden. Alle jongens werkten fantastisch en ik was in de juiste positie in de finale. De spirit in de ploeg is hoog en we rondden het vandaag perfect af.”