Giro d’Italia 2013 – Selectie Katusha Giro d’Italia 2013 – Selectie Katusha

“Zoals gewoonlijk zal het een lange en veeleisende wedstrijd worden”, zo voorspelt manager Valerio Piva van Katusha de Giro d’Italia. De Russische formatie mikt met Yuriy Trofimov op een plaats in de top 10 van het algemeen klassement.

“De Giro d’Italia is altijd één van de zwaarste wedstrijden van het seizoen en deze editie zal niet anders zijn. Als je voor een goed resultaat in het algemeen klassement wilt gaan, dan moet je gefocust zijn van het begin tot en met het eind. Het eerste deel zal vrij makkelijk zijn, maar er zullen enkele nerveuze en gevaarlijke etappes zijn met warm weer: een groot verschil met de omstandigheden waar de renners in het begin van het seizoen mee te maken hadden (kou en zelfs sneeuw geselden de renners meerdere malen, red.). In de laatste week zal het peloton aankomen in de Alpen, waar het overall klassement beslist zal worden, met Tre Cime di Lavaredo op de voorlaatste dag”, aldus Piva.

“Ik denk dat onze ploeg een goed resultaat kan neerzetten. We zullen Trofimov uitspelen als leider, maar ook Caruso is goed in vorm dus we zullen zien. We hebben ook een aantal renners dat een etappe kan winnen, zoals Paolini, Belkov en Brutt. We zullen aanvallen en meerijden in ontsnappingen zo vaak we kunnen. Ons doel is dus minimaal één etappe te winnen en een goede klassering neerzetten in het algemeen klassement: ik denk dat Trofimov in de top 10 kan eindigen en ik zou erg blij zijn als we dit resultaat kunnen bereiken.”

De selectie: Maxim Belkov (Rus), Pavel Brutt (Rus), Giampaolo Caruso (Ita), Vladimir Gusev (Rus), Petr Ignatenko (Rus), Dmitriy Kozonchuk (Rus), Luca Paolini (Ita), Yuriy Trofimov (Rus) en Angel Vicioso (Spa).