BMC’s Adam Blythe gemotiveerd voor Belgische eendagswedstrijden BMC’s Adam Blythe gemotiveerd voor Belgische eendagswedstrijden

Adam Blythe heeft zijn blik gericht op de komende Belgische eendagswedstrijden Nokere Koerse (woensdag) en Handzame Classic (vrijdag). De sprinter van BMC, vorig jaar derde in de Handzame Classic, heeft naar eigen een betere conditie dan vorig jaar: “Ik kijk ernaar uit om een aantal wedstrijden te rijden die mij liggen, ik wil beide wedstrijden winnen.”

“Nokere eindigt altijd op een sprint, ik moet me goed kunnen plaatsen voor de 250 meter lange sprint op Nokereberg. Hetzelfde in Handzame, waar er meestal een kleinere groep van 20 tot 30 renners sprint voor de zege. Ik wil mij plaatsen in deze groep en mee sprinten voor de eindzege.”

Volgens ploegleider Jackson Stewart heeft het team ook andere kwaliteiten mochten beiden wedstrijden van bijna 200 km niet op een sprint uitdraaien. “Het wordt afwachten hoe het weer een rol zal spelen; als er andere mogelijkheden zich aanbieden kunnen we hier zeker op inspelen. Maar Blythe is onze sprinter en we hebben een sterke selectie om hem te steunen in beide wedstrijden.”

De selectie voor Nokere Koerse (13 maart): Adam Blythe (GBr), Marcus Burghardt (Dui), Yannick Eijssen (Bel), Martin
Kohler (Zwi), Sebastian Lander (Den), Steve Morabito (Zwi), Larry Warbasse (VSt) en Danilo Wyss (SUI).

De selectie voor Handzame Classic (15 maart): Adam Blythe (GBr), Marcus Burghardt (Dui), Yannick Eijssen (Bel), Martin
Kohler (Zwi), Sebastian Lander (Den), Steve Morabito (Zwi), Larry Warbasse (VSt) en Danilo Wyss (Zwi).