Giro d’Italia 2012 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 10 Giro d’Italia 2012 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 10

In het bekende Assisi krijgen de renners een aankomst, waar de mannen met een ‘punch’ bergop van zullen smullen. Cycling Story houdt alles gedurende de drieëntwintig dagen bij en zal voor elke etappe een lijst met favorieten opstellen. Etappe 10: Civitavecchia-Assisi 186 km.

Favoriet van de dag: Joaquim Rodriguez
De aankomst van deze tiende etappe lijkt er neergelegd te zijn voor Joaquim Rodriguez (Katusha). De Spanjaard die bekend staat om zijn indrukwekkend sprint bergop, krijgt in Assisi immers een finish die hem op het lijf is geschreven. Het gaat de hele dag op en af, maar voor het vuurwerk is het wachten tot op vier kilometer van de aankomst. De weg begint dan 1,6 kilometer steil omhoog te lopen, met een gemiddelde van 9,2% en stukken tot maximaal 15%. Na een korte afdaling (1,2 km), gaat het de slotkilometer weer bergop. Wie sprint als snelste de 8,5% steile aankomststrook omhoog? Wij gokken op specialist Joaquim Rodriguez.

De favorieten voor etappe 10 volgens Cycling Story:
***** Rodriguez
**** Scarponi, Tiralongo
*** Cataldo, Pozzovivo, Uran
** Caruso, De Gendt, Hesjedal, Huzarski
* Brambilla, Cunego, Ponzi, Pozzato, Inxausti

Joker: Giovanni Visconti (Team Movistar)